PR

Allerød Kunstforening 2023

Magisk åbning af kunstudstilling

Omtalen af udstillingen i Allerød hos Sjællandske Nyheder.

Til ferniseringen fik billedkunst og blomsterkunst selskab af kunst på bar hud. Foto: Soldis Sigurdardottir

Der var en letpåklædt overraskelse, da Allerød Kunstforening i pinsen havde fernisering på udstillingen Magisk natur.

Kunst Mere end 100 gæster valgte at lægge vejen forbi, da der den forgangne weekend var fernisering på Allerød Kunstforenings nyeste udstilling Magisk Natur.

Og ferniseringen, hvor billedkunst og blomsterkunst blev krydret med kropskunst i form af en bodypaintet, men ellers nøgen kvinde, blev en særlig, lokal kunstoplevelse, vurderer foreningens formand Eric Lerdrup Bourgois.

Kunstneren Kirsten Hagelskjær og formanden for Allerød Kunstforening Eric Lerdrup Bourgois. Foto: Soldis Sigurdardottir

– Udstillingen er udtryk for det perfekte lokale samarbejde mellem forening og forretningsliv, kunstner og kreative kræfter. Og det et er bare helt fantastisk, at Karna og Krukkerne er gået all in i at skabe de flotteste grønne kunstværker, som passer helt perfekt til Kirsten Hagelskærs malerier. Det er virkelig en særlig oplevelse, som vores næstformand Soldis Sigurdardottir har stået for at planlægge og koordinere. Jeg er svært tilfreds, siger han.

På udstillingens sidste dag var der en børneworkshop.

Kirsten Hagelskærs kunst har på Kirkehavegaard fået selskab af blomster-dekorationer lavet af den lokale blomsterbutik Krukkerne. Foto: Soldis Sigurdardottir

Fra Allerød-online:

Kirsten Hagelskær foran 3 af hendes store skovbilleder ved ferniseringen i Allerød Kunstforening.

Flot og velbesøgt fernisering på udstillingen “Magisk natur” med værker af kunstneren Kirsten Hagelskær lørdag 14.00 på Kirkehavegaard. Kombineret med fantastisk flotte natur-blomsterinstallationer, kreeret af Krukkerne. Og midt i det hele, en skovfrue, udlevet af qrouqis-modellen Marie Kruse, bodypainted af kunstneren og Sóldís Sigurdardóttir fra Allerød Kunstforening. Ved åbningen sagde kunstneren Kirsten Hagelskær: -Naturen er hverken ond eller god, den er natur. Naturen dømmer ikke – og vi mennesker trænger til det – bare uden at blive bedømt. Jeg mener, at vi har brug for lyset, især i en tid med omvæltninger, og de svære og skræmmende. Det er vigtigt at holde fast i lyset. Naturen er både det eventyrlige og det mere indadvendte – den er magisk..
(Kim Sejr)

Fra artist talk ved ferniseringen i Allerød Kunstforening.

Årets udstiller i Herlev 2019

Kirsten Hagelskær får prisen som Årets udstiller 2019 på Gammelgaard, Herlev. Herlevbladet.

Leder af Gammelgaard Anne Retz Wessberg havde følgende begrundelse for valget:

“Kirsten Hagelskær er valgt med følgende begrundelse:
Hun har med stor overbevisning skabt tre sammenhængende værker med titlerne mellem fiktion og virkelighed. Og hendes helt særegne univers er både sært dragende og subtilt truende. Hendes verden fremstår både sanseligt mættet og med næsten stoflig karakter og taktil dybde. Man fascineres af den umiddelbare skønhed og harmoni i disse landskabelige fantasy skildringer, men hvem tør for alvor slå sig ned på de overdådigt mosdækkede skrænter og sten. Hvor kommer alt det vand fra og hvad er det for sært røde væsener der flyver omkring. Stikker de? Bider de? Er disse tentakellignende vækster kødædende?
Er det en fortidig eller fremtidig skildring. Værkerne viser både en teknisk og udtryksfuld sikkerhed, ligesom værkerne både indholds- og kvalitetsmæssigt har en stærk og overbevisende overensstemmelse. Der springes ikke hverken temamæssigt eller formmæssigt fra det ene til det andet.
Tillykke Kirsten. Vi glæder os til at se hvor du kan bringe dette hen i din egen udstilling til næste år.
Hjerteligt tillykke.”

Solo udstilling i Farum Kulturhus fra 7. marts til 11. april 2015.

Fra Furesø Avis 26.02.15

Sagt om udstillingen:

Jørn Bie
“I dag, d. 8. marts, Kvindernes Internationale Kampdag, vil jeg anbefale en kunstudstilling på Farum Kulturhus – af en kvindelig kunstner, Kirsten Hagelskær, der udstiller en betagende række oliebilleder af kendte kvinder gennem tiden. Kirsten Hagelskær begyndte først at male for 8 år siden og viser et talent ud over det sædvanlige. hun er et levende bevis på, at man skal følge sit hjerte uanset hvad den omkringliggende verden så synes. Besøg hendes udstilling netop på denne dag, 8. marts. I bliver ikke skuffede.”

Lisa Nøhr
“Tak for en dejlig oplevelse, Kirsten Hagelskærs billeder går fuldstændigt ind under huden. En fantastisk dejlig oplevelse, jeg kraftigt kan anbefale.”